malinux

malinux' lillablogg

noob på macports — Denne posten er skrevet av malinux —

Har herja med å prøve å installere et program jeg trodde man trengte på os-x for å kompilere kode. Nemlig scantailor.

Jeg skulle nemlig kompilere en tiki-100-emulator på os-x 10.9.3 og prøvde å lese meg opp hva som trengtes for å kompilere kildekoden til emulatoren i os-x.

Jeg kom over denne guiden og har nok tolket den litt vel bokstavelig kan man jo si. Jeg trodde det var en generell guide for bygging av kildekode i os-x, men det er altså hvordan man kompilerer scantailor-programmet. Dette programmet som viste seg å være et program for etterbehandling av scannete bilder og ikke noen metapakke for kompilatorkode og lignende, slik jeg hadde fått det for meg.

Jeg fikk i alle fall installert både Xcode og command line tools, selv om det ikke gikk helt knirkefritt det heller. Blant annet ble de installert i motsatt rekkefølge av det en guide for installasjon av MacPorts i os-x, men det kom da opp og fungerte.

Jeg fikk nemlig en feilmelding da jeg skulle installere scantilator med sudo port install scantilator og spurte på en datagruppe på facebook, om noen visste hva denne feilmeldingen skyltes, jeg ville jo installere den, trodde jeg i alle fall på det tidspunktet. Nå fikk jeg ikke noe svar der, så jeg prøvde noe annet.

Jeg joinet #macports på freenode, for å spørre der om noen visste noe om hvordan man kunne rette opp i eventuelle feil jeg hadde fått.

Så det var ikke stort å gjøre. Så jeg spurte om det var mulig å installere underpakkene til pakken, de den installerte, for jeg ville jo få kompilert den der koden. Jeg regnet jo med at denne pakken var litt som build-essential i Debian/Ubuntu-verdenen.

Dette førte til en noe underlig samtale på #macports, som i utdraget her...:

21:25:49  Malinux | I am familiar with Ubuntu. As far as I understand scantailor is to os-x as build-essential is to Ubuntu and Debian
21:26:34    Ionic | scantailor is to OS X as build-essential is to Debian?!
21:26:49    Ionic | scantailor is an application to  process scanned images

Og da følte jeg meg jo temmelig glup etterpå, men så var det jo hysterisk morsomt også. Jeg så liksom for meg hvordan han eller hun, fikk tastaturet eller kaffen i halsen.

Heldigvis fikk jeg hjelp til å sette rette referanser i Makefile, så den skulle la seg kompilere i os-x.


Categorised as: UkategorisertLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.